Elérhetőség:

Cím: 4211. Ebes, Béke utca 4. Tel: +36 52/366-038 Mobil: +36 70/582-5027
+36 70/555-8711
Email: bekevendeghaz@upcmail.hu

Áraink:

Előszezon (január 1-től június 30-ig)
2 500 - 3 000 Ft/fő/éj
Főszezpn (július 1-től augusztus 30-ig)
2 500 - 3 500 Ft/fő/éj
Utószezon (szeptember 1-től-december 20-ig)
2 500 - 3 000 Ft/fő/éj
December 20-tól január 2-ig:
3 500 Ft/fő/éj

Ház:

Előszezonban: 15000 Ft/éj
Főszezonban: 21000 Ft/éj
Utószezonban: 15000 Ft/éj
Áraink az ÁFA-t tartalmazzák.

Kedvezmények:

Elő- és utószezonban:
4 fő esetén 4 éjszaka után 2300 Ft/fő/éj

Gyermekkedvezmény:

3 éves korig: ingyenes 3-12 évesig: 2 000 Ft/fő/éj 3-12 éves korig - elő és utószezonban
4 éjszaka után: 1 800 Ft/fő/éj

Étkezés:

Reggeli: 700 Ft/fő Vacsora: 1300 Ft/fő Félpanzió: 2000 Ft/fő

Gyermekkedvezmény:

3 éves korig: díjtalan 3-12 évesig: 50 % kedvezmény

Minősítés:

A vendégház "három napraforgós" minősítésű.

napraforgónapraforgónapraforgó

Parkolás:

Zárt parkolási lehetőség.

Üdülési csekk elfogadóhely
Széchenyi Pihenő Kártya - SZÉP kártya elfogadóhely
Magyar Turizmus Zrt.
Béke Vendégház - Ebes

BÉKE VENDÉGHÁZ - EBES - TÉRKÉP

 


Megközelíthetőség

Autóval: Ebes Debrecen és Hajdúszoboszló között helyezkedik el. Debrecen felől az M3-M35 autópályáról, majd a 4-es főúton közelíthető meg legegyszerűbben. A Hortobágyról a 33-as főútról, míg Szolnok irányából a 4-es főútról érhető el. A településre beérve a Fő utcára kell bekanyarodni, amin a harmadik kereszteződés az Ady Endre utca. Itt balra fordulva az első kereszteződés a Béke utca. Útvonaltervező
(Ide főbb támpontokat lehetne adni, ha van. Templom, tér stb.)


Vasúttal: A vasútállomásról pár perc alatt elérheő a Vendégház. A vasút utcáján végigmenve bal kéz felöl lesz a Béke utca. A MÁV menetrendje inne érhető el: MÁV menetrend.


Autóbusszal:A Hajdú Volán menetrendszerinti járataival közelíthető meg a település. Az Ebes, Községháza megállónál kell leszállni, majd a Fő utcát keresztezve a következő kereszteződésnél lesz a Béke utca. A megállóhelyről a linkre kattintva kaphat további információt, míg a menetrendet innen érheti el: Hajdú Volán hivatalos menetrendje.

Látnivalók

Ebes - címer

Ebes

Már a honfoglalás előtt lakott hely volt: ma is láthatók a falu határában az Árpád-kori templom maradványai. A jelenlegi falu a 4-es főút és a Záhonyt-Budapestet összekötő vasútvonal közötti területen 1952-től kezdett újraépülni, új területen. Jellegzetes építészeti stílussal az úgynevezett „FAGI” lakóházakkal, amelyek az első családi házak megjelenését jelentették a Rákosi rendszerben. Ebesen 2000-ben – a megyében egyedüli – Széchényi István egész alakját ábrázoló szobrot állította az önkormányzat. A Széchényi Ferenc Kistérségi Tájmúzeum udvarán emlékművet állítottak fel az 1952-ben kitelepítettek emlékére. A Múzeum országosan egyedülálló kiállításai: Kitelepítettek kiállítása, Retró kiállítás. A reformátum templomot 1992-ben kezdték el építeni és a 2006-ban került sor a EU-s pályázat segítségével a körülötte lévő park kialakítására. A Szent Lőrinc katolikus templom alapkőletételére 1997-ben került sor. A római katolikus templomot Bosák Nándor megyéspüspök szentelte fel 1998. augusztus 9-én.

Még több információ Ebesről
Debrecen - címer

Debrecen

Ki ne hallott már a fergetes debreceni virágkarneválról? Augusztus 20-án megtelik egész Debrecen, minden szállás elfogy, így érdemes a környező településeket, így minket is felkeresni. Országszerte ismert a református Nagytemplom, ami a város szívében található. Kitünő kikapcsolódási lehetőséget kínál a Nagyerdő az élményfürdőjével (Aquaticum), a Nagyerdei kultúrparkjával benne állatkerttel és vidámparkkal. Szintén kitünő kikapcsolódást kínál a botanikus kert. Akiket a komolyabb témák érdekelnek, ne hagyja ki a Déry Múzeumot, ahol többek között meg lehet csodálni a Munkácsy Teremben látható Munkácsy Mihály világhírű Krisztus-trilógiáját: a Krisztus Pilátus előtt, a Golgota és az Ecce Homo! Szintén folyamatosan kínál programokat és kiállításokat a Kölcsey Központ és a Modem. Természetesen nem hagyhatjuk el úgy Debrecent, hogy legalább egy pillantás ne vetnék a Debreceni Egyetem impozáns épületére.

Még több információ Debrecenről
Hajdúszoboszló - címer

Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló a három jellegzetes tájegység (a Hortobágy, a Hajdúhát, valamint Sárrét-Berettyó vidéke) találkozásánál elterülő település már az újkőkor óra lakott település. A várost az utóbbi időben a Hungarospa élményfürdője tette Európaszerte híressé. A város méltán érdemelte ki a megtisztelő "Reumások Mekkája", "A természet patikája", "A strandolók paradicsoma" jelzőket. Aki a város nevezetességeire kíváncsi, annak javasoljuk nézze meg a a Bocskai István Múzeumot, a nádudvari fekete kerámia mesterének, Fazekas Istvánnak műhelyét és otthonát, a Fazekas-házat, a fürdő előtti parkban a 2000-ben felavatott Harangházat, a református templomot, valamint a római katolikus templomot (Szent László),

Még több információ Hajdúszoboszlóról
Hortobágy - kilenclyukú híd, szürkemarha

Hortobágy

Hortobágyról nem is igen juthatna más eszünkben, mint a kilenclyukú híd és a szürkemarha. A Hortobágyi Nemzeti Park az UNESCO "Világörökség része" címet is megkapta. A Hortobágyi Látogatóközpontban megtekinthető a puszta természetrajzát és a gazdag élővilágot bemutató természetrajzi kiállítás, valamint a kézművesudvarban megismerkedhetnek a vidékre jellemző kézműves mesterségekkel. A Hortobágy területen található a Pusztai Állatpark, ahol többek között gulyásversennyel, bikavásárral és családi napokkal várják a látogatókat. Szintén itt található a Mátai Ménes, amely 200 lovával Magyarország egyik legjelentősebb lótenyésztő központja, ahol széles programkínálattal várnak minden érdeklődőt. A kínálatból: pusztai fogatozás, gulyásparti, zenés lovasparádé, pusztai tereplovaglás, madármegfigyelő túra. A Hortobágyi Csárdába feltétlenül térjünk be, ahol szürke marhából, bivalyból, mangalicából, racka juhból, gyöngyösből készült kizárólag bio minősítésű ételspecialitásokkal várják a vendégeket.

Még több információ Hortobágyról